Snyggt med allmogelister

Att sätta upp allmogelister är inte fel. Det finns idag flera snygga allmogelister att hitta, det hos UNE produkter.  Hos dem kan du hitta ytbehandlade:

  • Taklister
  • Golvsocklar
  • Dörrfoder
  • Fönsterfoder

Allt tillverkat i furu. De kommer i standardmått, men det finns möjligheter att få andra mått och andra profiler med. Alla profiler levereras laserade och klarlackade eller täckmålade. Välj mellan eklasyr och klarlack,

Dina lister ska du montera efter att du har tapetserat eller målat klart. Om du ska montera dem på en trävägg, så ska du använda dig av tråddyckert. Ska du montera dem på en lättbetongvägg så får du använda dig av klippdyckert. För betongvägg gäller stålspik.

Lister i allmogestil

Kanske det är dags att göra om hemma? Då kan allmogelister vara ett bra val. Denna typ av list är bra att ha mellan taket och väggen samt att det även går att ha den mellan väggen och golvet. Med lister i allmogestil så får du en snygg enhet, som binder samman tak, golv och väggar på ett bra sätt. Du kan få rummet att bli så som du vill ha det. Kombinera det gärna med foder, klotsar och socklar.

Ett bra listhyvleri

AB UNE-Produkter är ett renodlat listhyvleri, där du kan hitta allmogelister, samt en hel del annat. De har en produktion som består av hyvling och industriell ytbehandling. Det omfattar produkter så som golvsocklar, foder, taklister, smyg- och täcklister, smygpaneler samt annat. Allt tillverkat i furu. De har även profiler i MDF-board. Hos dem hittar du ett standardsortiment, men de tillverkar även andra profiler och av andra träslag på beställning.